top of page
  • Foto van schrijverTiny house community Op de Bees

Hoi, ik ben Ryan


Zou je jezelf kort willen voorstellen?

"Ik ben Ryan Rademakers, 32 jaar en geboren en opgegroeid in Weert. Hier heb ik tot mijn 18e gewoond, toen ben ik voor 5 jaar verhuisd naar Rotterdam, daar heb ik de dans academie gedaan. Ik ben terug gekomen naar het zuiden voor de rust, dit past toch iets meer bij mij. ik ben een creatief persoon die graag omgeven is door de natuur. Ik hou van muziek, dansen en vele andere vormen van kunst."

Hoe ben je bij dit project betrokken geraakt en wat motiveert je om mee te doen?

"Al een lange tijd was ik bezig met tiny wonen, nooit kreeg ik het gevoel dat het echt mogelijk was. Als ik met mensen erover praatte, was het niet zoals het zou moeten (9 jaar geleden). Toch bleef dit idee bij me, ik wilde deze stiekeme droom toch graag waarmaken. Mijn broer wist er ondertussen ook al van en stond helemaal achter mijn idee. Hij was het die dit project tegenkwam en hij heeft me er meteen over verteld. Diezelfde dag heb ik me nog aangemeld en werd ik uitgenodigd om te speeddaten. Ik zat bij de keuze voor de laatste 2 mensen, maar helaas werd ik het niet, dat was balen. Toch kreeg ik een paar maanden later nog een kans, omdat er iemand uitgevallen was. Ik werd gebeld met de mededeling, 'dat er alsnog een plekje voor me was, als ik dat nog wilde'. Hier was ik natuurlijk super blij mee en vanuit daar is dit ontstaan."


Wat lijkt je de grootste uitdaging aan tiny wonen? "Voor mij is het een uitdaging om allle dingen die ik interessant vind en doe op een dag op een efficiënte manier te verwerken in mijn tiny huis. De indeling is daarom vrij belangrijk. Daarnaast zal het zelf bouwen van mijn huis ook voor grote uitdagingen gaan zorgen. Maar gelukkig heb ik mensen om me heen die vaak gebouwd hebben, hiermee ga ik bouwen."

Hoe gaat je huisje eruit zien? Noem wat kenmerken of deel je inspiratiebron. "Mijn huisje heeft 50m2 vloeroppervlakte en is eigenlijk een rechthoek. Een strook van 1 meter langs de tuinkant van het huis zal veranda zijn. Het huisje is Japans geïnspireerd, houtskeletbouw en vooral gericht op efficiëntie en een ruimtelijke kijk op de tuin." Wat vind je het meest bijzondere aan dit project? "Allereerst vind ik het bijzonder dat er überhaupt een mogelijkheid is - en wordt gegeven - om een tiny house te bouwen. Daarnaast de samenhang met alle wonenden op het perceel. Het is een project waar echt van niets iets gemaakt wordt, met alle stappen die erbij komen kijken."


Wat weet je van Schimmert, en wat zou je willen weten?

"Ik weet nog te weinig van schimmert, maar ik hou van ontdekken. Schimmert is een mooi plaatsje in het heuvelland. Het heeft een watertoren waar je kan eten en drinken. Volgens mij is er ook een plantenkweker, die vaste planten, kruiden en nog veel meer verbouwt. Graag zou ik willen weten wat de natuur te bieden heeft en of er dichtbij bosgebieden liggen."

Wat doe je beroepsmatig? "Ik heb mijn eigen bedrijf en 'doe in dans' en tegenwoordig ook 'in groen'. Hiervoor werkte ik voor de Intratuin, maar sinds dit seizoen werk ik freelance als hovenier. Verder dans ik vanaf mijn 16e al, dit heeft me veel gebracht in het leven. Dit is ook mijn werk, ik geef danslessen op bijvoorbeeld Fontys Dance Academy, dans in theatershows en de laatste jaren heb ik ook zelf stukken gemaakt. Dit seizoen ben ik op dansgebied iets meer bezig met battle evenementen, daardoor reis ik meer. Begin november ga ik naar Rome voor een groot dans evenement."

Wat is voor jou de mooiste plek op deze aardbol?

"Meestal de plek met mensen waar ik van houd en die ik liefheb. Ik hou ook van de cypher, dat is een cirkel van mensen die met elkaar (in) de dans delen en waarin er 1 persoon in het midden staat. Dus op de dansvloer en in de community space voel ik me thuis. Verder zijn er meerdere mooie plekken op aarde, op dit moment zou ik India kiezen."

Wat is je lievelingsgroente? En je favoriete fruit?

"Groenten: zoete aardappel en komkommer en fruit: kaki of watermeloen."

Wie zou je graag willen uitnodigen in je huisje straks?

"Mijn vrienden en familie."


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page