top of page
  • Foto van schrijverTiny house community Op de Bees

Tiny terrein, big clean up

Vier vrouwen die aan een dik touwnet trekken

Ongeveer elke maand proberen we als community een werkdag te organiseren op het terrein. En ook al ligt de nadruk nu vooral op het bouwen van ieders huisje, aan de ontwikkeling van het terrein valt nog genoeg te doen!


Afgelopen zaterdag (red. 23 mei 2024) was het weer tijd om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken voor een clean-up actie. We hebben het terrein ontdaan van rotzooi, de jonge aanplant van de wadi beschermd tegen aankomende graafwerkzaamheden en flink wat zaailingen van jonge boompjes verwijderd voordat deze te diep geworteld raken op onhandige plekken op het terrein.

Tijdens alle (graaf)werkzaamheden die al plaatsgevonden hebben op het terrein, zijn er behoorlijk wat ‘ongewenste’ schatten uit de grond gekomen. Daarbij kun je denken aan stukken zeil, worteldoek, loze elektrakabels, stukken pijp, plastic, glas, tegels én een meterslang en breed net van dik touw. We hebben het terrein van achter naar voren gescand en in totaal wel twee aanhangers vol met deze objecten naar de RD4 gebracht. Dat net was overigens nog wel een dingetje; het was zo zwaar dat we het zelfs met zijn allen niet in de aanhangwagen getild kregen. Gelukkig was daar Louis met een geniale ingeving om de decoupeerzaag te gebruiken om het net in tilbare stukken te zagen.

Naast deze ongewenste schatten, vinden we op het terrein ook ontzettend veel bruikbare spullen. Bijvoorbeeld een mooi stel lange houten palen, die we hebben gebruikt om het plantgoed van de wadi te beschermen. De komende weken worden de hopen grond die nu nog op het terrein liggen verder verwerkt. Een deel van de grond zal gebruikt worden om de wadi wat minder steil te maken en de aanliggende huisjes wat meer tuin te geven. Ook zal er een overloopgeultje worden gegraven vanuit de wadi naar ons voedselbos. Mocht de wadi echt een keer helemaal vol lopen, is er altijd een escape zonder dat wij of de buren natte voeten krijgen.

Vijf mensen die aan een dik touwnet trekken

Voor de volgende werkdag willen we graag het terrein van het voedselbos weer onder handen nemen, de grassen groeien daar namelijk wel érg hard. Wie weet kunnen wat leengeiten of schapen ons daar wel bij helpen. Ook kunnen we meer takkenrillen maken van snoeihout dat nu nog op het terrein ligt. Verder wordt er gewerkt aan de uitvoering van het groenplan van het terrein, de vijver en het ontwerp van het voedselbos. We hoeven ons de komende tijd niet te vervelen 😉

42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page