top of page
  • Foto van schrijverTiny house community Op de Bees

Tiny kerstwens en vuur ritueelKERSTWENS


Tiny house community Op de Bees wenst iedereen die onze prachtige Moeder Aarde een warm hart toedraagt, een warm hart toe met Kerstmis. Moge je tafel gedekt zijn, je buikje gevuld, je hoofd geduldig zijn, en je hart vervuld. Mogen dromen je vergezellen, liefde je omarmen, groots of tiny, alleen of samen, moge kerst je verwarmen.

KERSTRITUEEL Op 21 december, bij de Kelten de Winterzonnewende geheten, verwelkomen we het licht terug. De geboorte van Jezus, die het licht kwam brengen, sluit hier mooi bij aan. 21 december is de korste dag van het jaar oftewel de langste nacht. Het is louterend en bekrachtigend om op 21 december te reflecteren op een aantal wezenlijke vragen, de antwoorden op een briefje te schrijven en het briefje te verbranden. Na 21 december volgen de 12 Heilige Nachten, daarna begint het nieuwe jaar.


Met hulp van vuur kun je afscheid nemen van het oude, door het met die intentie aan het vuur te geven. Ook kun je het nieuwe kracht en licht 'bijzetten' door de intentie te veranderen en dat wat je wil laten groeien, te verwelkomen. Reflectievragen "Wat heb ik geleerd afgelopen jaar?". "Wat dient mij niet meer en laat ik achter?". "Waar verlang ik naar en nodig ik uit in 2024?". "Wat wil ik cultiveren en laten groeien in 2024?". Proost, op een prachtig nieuw jaar!

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page