top of page
  • Foto van schrijverTiny house community Op de Bees

Hallo, wij zijn Louis en Annemiek

Bijgewerkt op: 14 okt. 2023Zouden jullie jezelf kort willen voorstellen?

"Wij zijn Louis en Annemieke. We zijn bij elkaar sinds 1987 en hebben twee jongens grootgebracht. Annemieke werkt als technisch administratief medewerker bij Equans en Louis bij Taxi Nelissen in Cadier en Keer."


Hoe zijn jullie bij dit project betrokken geraakt en wat motiveert jullie om mee te doen?

"Onze oudste zoon Jelle heeft ons enthousiast gemaakt voor tiny wonen. Vanaf 2018 zijn we begonnen met het bouwen van ons eigen tiny house om in te wonen. Een plek om te mogen staan bleek onze grootste uitdaging. In 2020 hebben we bij de gemeente Beekdaelen meegedaan met een onderzoek naar de interesse voor tiny houses. Toen het project daadwerkelijk van start ging hebben we ons meteen ingeschreven. Wij kijken er erg naar uit om met gelijkgestemden een gemeenschap te vormen."


Jullie logeren al een tijdje in jullie tiny huis. Wat leek jullie zo leuk aan tiny wonen?

"We keken uit naar een eenvoudiger leven, waarin we meer tijd en geld hadden voor de dingen die we belangrijk vinden. Daarnaast wilden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken."


Wat leek jullie vooraf de grootste uitdaging aan tiny wonen?

"We vroegen ons natuurlijk af, 'Hoe gaat het samenwonen bevallen op 25 m2 leefruimte? Hebben we niet te veel of te weinig ontspuld? Hoe zal het composttoilet bevallen? Zal ik kunnen leven zonder stofzuiger?'. Het bevalt allemaal ontzettend goed!".


Hoe gaat jullie huisje eruit zien? Noem wat kenmerken of de inspiratie voor jullie huisje.

"Ons huisje is zo goed als af en staat op een dieplader. Hierdoor is het met een tractor te verplaatsen. Het is een rechthoekig huisje met een flauw hellend Red Cedar Shinglesdak en een diagonaal lopende nok. Het dak loopt aan alle kanten scheef. De gevelbekleding is van Fraké Platowood; loofhout dat zodanig is bewerkt dat het 50 jaar onbehandeld mee gaat.

In de meeste gevallen hebben we gekozen voor duurzame materialen."


Wat vinden jullie het meest bijzondere aan dit project?

"Dat het op initiatief is van de gemeente zelf en dat het opzetten wordt overgelaten aan de toekomstige bewoners zelf."


Wat vinden jullie de grootste uitdaging binnen het project?

"Het is een hele organisatie om alles voor te bereiden en om samen de juiste beslissingen te nemen. Hoe zal het zijn om te wonen in een gemeenschap? Een uitdaging, maar ook iets waar we erg naar uitkijken."


Wat weten jullie van Schimmert, en wat zou je willen weten?

"We horen enthousiaste reacties over Schimmert als we vertellen dat we er gaan wonen, dus we zijn heel benieuwd naar wat er allemaal leeft in het dorp. Wie wonen er en waar houdt men zich allemaal mee bezig."


Waar ga je van aan en wat doe je het liefst in je vrije tijd?

"Annemieke houdt erg van muziek maken, samenspelen en concerten bezoeken. Louis is in oktober 2022 gestart met het bespelen van de accordeon. Daarnaast houden we erg van koken en samen dingen ondernemen."


Wat is voor jou de mooiste plek op deze aardbol?

"Daar waar we ons thuis en veilig voelen, omringd door de mensen van wie we houden."


Check het tiny house van Louis en Annemieke!

405 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


gillissen-hofman
Jan 02, 2023

Leuk verslagje.Dat jullie gauw naar Schimmert mogen vertrekken. De beste wensen voor 2023 en veel woongenot.

Like
bottom of page