top of page
  • Foto van schrijverTiny house community Op de Bees

Hoi, wij zijn Bo en Lisa

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2023


Zouden jullie jezelf kort willen voorstellen?

Wij zijn Bo & Lisa. Samen houden we van koken, lekker (biologisch) eten, wandelen, sporten en het op zoek gaan naar een duurzame invulling van ons leven. Bo heeft na een aantal jaren juf te zijn geweest, het leren zelf weer opgepakt. Ze werkt nu als holistisch (kinder)coach en POPtalk trainer in haar eigen praktijk. Hier maakt ze kinderen en volwassenen op een speelse en liefdevolle manier bewust van elkaar en de wereld om hun heen.

Lisa is graag bezig met het ontdekken van nieuwe plekjes, in andere werelddelen of wat dichterbij huis in de vorm van restaurantjes, bandjes of voetbalvelden ;-). Ze is daarnaast werkzaam als data analist bij het Limburgse bedrijf Etil.


Hoe zijn jullie bij dit project betrokken geraakt en wat motiveert jullie om mee te doen?

Lisa heeft al jaren de droom om tiny te gaan wonen. Ze heeft ook meegewerkt aan het behoefte onderzoek naar tiny wonen dat in de oriëntatiefase van dit project door de gemeenten Beekdaelen is uitgevoerd. Toen ze elkaar leerden kennen bleek het gedachtegoed van tiny wonen perfect bij de visie van Bo te passen, maar ze merkten al snel dat het erg lastig is om een (permanente) woonplek te vinden voor een tiny house. Toen de gemeente Beekdaelen met dit initiatief kwam, hebben ze niet lang getwijfeld. Ze zagen een mooie kans om het wonen in een tiny house te kunnen realiseren!


Wat lijkt je/jullie zo leuk aan tiny wonen?

We hopen dat het wonen in een tiny house ons gaat stimuleren om meer in en met de natuur samen te leven, waarbij we een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan in een traditionele woning. Verder is het een mooie bijkomstigheid dat we straks in een warm huis wonen (daar is vooral Lisa erg blij mee). Momenteel wonen we anti-kraak en dat kan behoorlijk tochtig en koud zijn! Bo kijkt erg uit naar haar eigen tiny praktijk aan huis.

Hoe gaat jullie huisje eruit zien? Noem wat kenmerken of de inspiratie voor jullie huisje.

We hebben het ontwerp van ons huisje zelf gemaakt. We hebben inspiratie bij andere woongroepen opgedaan en kwamen al snel tot de conclusie dat een L-vorm het beste bij onze wensen past. In het korte stukje van de L past de tiny praktijk van Bo namelijk perfect en in het lange stuk van de L blijft genoeg ruimte over voor onze droomkeuken. :-)


Wat vinden jullie het meest bijzondere aan dit project?

Het vertrouwen van de gemeente Beekdaelen om als vereniging zelf dit project in te laten richten en de verbinding die is ontstaan tussen alle deelnemers. Het voelt heel fijn om met gelijkgestemden onze droom werkelijkheid te laten worden.

Wat vinden jullie de grootste uitdaging binnen het project?

De juiste keuzes maken als groep, waarbij we de verschillende belangen zo goed mogelijk proberen te vertegenwoordigen. We willen een zo duurzaam mogelijk project realiseren, maar zijn ook gebonden aan wetgeving, budgetten, ruimte en tijd. Daarbij doen we dit allemaal voor de eerste keer en leren we nog veel tijdens en van het proces.

Wat weten jullie van Schimmert, en wat zou je willen weten?

Wat we tot nu toe hebben mogen ervaren is dat Schimmert een hecht dorp is, waar belang wordt gehecht aan tradities. We zijn benieuwd of de jaarlijkse reveille straks ook langs ons project trekt ;-). Verder genieten we nu al van de prachtige ligging in het Limburgse natuur landschap.


Wat is je lievelingsgroente? We zijn courgettes-fans en kunnen niet wachten om straks de ruimte te hebben om in grote hoeveelheden courgettes te kweken. Het gebrek aan bijtjes op ons huidige dakterras levert vooralsnog maar 3 courgettes per zomer op...

Wat gun je alle mensen?

Bo: Eigenheid, verbinding en zich écht gezien en gehoord voelen.

Lisa: Nieuwsgierig, speels en vol verwondering oud worden


Wat is je lievelingsquote?

Bo: No day but today! Lisa: Hakuna matata!396 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page