top of page
  • Foto van schrijverTiny house community Op de Bees

Hoi, wij zijn Wendy en Marcel

Bijgewerkt op: 14 okt. 2023


Zouden jullie jezelf kort willen voorstellen?

"Wij zijn Wendy en Marcel. We hebben elkaar 3 jaar geleden leren kennen bij een training ‘Spreken in openbaar’. Vanaf minuut 1 was er een enorme klik en dat groeide uit tot een prachtige diepe liefde tussen ons. Wendy heeft 10 jaar in de GGZ en psychiatrie gewerkt als beeldend/creatief therapeut. Sinds 4 jaar werkt ze fulltime als fotograaf; fotograferen is haar grote passie. Marcel werkt als fysiotherapeut en is bezig zijn eigen onderneming als Mind&Body worker op te zetten. Wij houden van diepe gesprekken, samen gek doen, dansen, samen ontdekken, reizen, op spirituele “retreats” gaan, samen en individueel groeien. Marcel: "Ik ben gefascineerd door het menselijk lichaam en de verbinding met de mind, zowel theoretisch als praktisch in het uitoefenen van allerlei “embodiment” praktijken en sporten. Ik kan genieten van natuur, zon, reizen, koffie en andere culinaire hoogstandjes."


Hoe zijn jullie bij dit project betrokken geraakt en wat motiveert jullie om mee te doen?

Wendy: "Het was in eerste instantie Marcel's droom om tiny te gaan wonen. Marcel: "Ik was me al volop aan het oriënteren voordat ik Wendy kende. Zij moest hier in eerste instantie niet zoveel van weten, al helemaal niet meer nadat ze in de zomer van 2021 een week in een tiny house van 15m2 in Frankrijk had doorgebracht. Een aantal maanden daarna kwam het tiny house project in Schimmert weer in het vizier. Na een aantal gesprekken raakte Wendy toch enthousiast, vooral ook omdat de huisje groter mochten zijn dan 15m2.. hahaha."

Wat lijkt jullie zo leuk aan tiny wonen? Wendy: "Ik vind het ontspullen echt heerlijk. We wonen nu ook al klein en hebben al heel wat spullen weggedaan. Het geeft letterlijk ruimte in je hoofd en een groot besef dat je helemaal niet zoveel nodig hebt." Marcel: "Voor mij is het een samenspel van meerdere dingen; vooral het dichter bij de natuur zijn, eenvoud, duurzamer en gezonder leven wat betaalbaar is en in een community waar ook ruimte is voor het individu. Dat lijkt me super leuk."

Wat zal voor jullie de grootste uitdaging zijn? Wendy: "Toch de oppervlakte en dus het wonen met zijn 2-en in een beperkte ruimte. We doen het nu ook al en dat gaat goed, maar ook hier mis ik af en toe mijn eigen plekje om terug te trekken. Samen met de architect kijken we naar de mogelijkheden om dat wel in te bouwen, komt goed." Marcel: "De balans vinden in mijn eigen ruimte innemen en het samen zijn, in het huisje met Wendy maar ook in de community."

Hoe gaat jullie toekomstige woonplek eruit zien? En wat is de inspiratie voor jullie huisje?

"We zijn volop met de architect bezig met het ontwerpen ervan. We willen en hopen vooral dat het ruimtelijk gaat voelen, ondanks de beperkte oppervlakte, open en licht. Verder zal er veel hout in zitten. Kernwoorden voor ons zijn: eenvoud, symmetrie, simpel, strak, krachtig en efficiënt. Ook bij de bouw van ons huisje zoeken we de balans: een gezond, duurzaam huisje met biobased materialen en tegelijkertijd kosten efficiënt en energie efficiënt."


Wat vinden jullie het meest bijzondere aan dit project?

Wendy: "De groep mensen. Wij zijn later bij het project gekomen, dus de groep was er al. We hebben het meteen als een heel bijzondere, mooie en volwassen groep ervaren. Het voelt alsof het ‘de bedoeling’ is dat wij met zijn allen dit Tiny House project mogen neerzetten." Marcel: "Het meest bijzondere aan het project vind ik tot nu toe de professionaliteit en organisatie. Ik dacht, 'We komen met een chaotische groep “hippies” bij elkaar en gaan kijken wat er van terecht komt.' Ook de manier van omgaan in de hele groep ervaar ik als bijzonder; we gaan met respect met elkaar op, iedereen mag er zijn en uiten wat hij denkt en voelt, ook al zijn we het niet altijd over alles eens."

Wat vinden jullie de grootste uitdaging binnen het project?

Wendy: "De tijd die het kost, want het kost veel tijd om alles te regelen. Van vergunningen, bestemmingsplan, inrichting van het terrein tot ontwerp website, nieuwsbrieven etc etc. Dat doen we met de hele groep. Daarnaast heb je nog je eigen huisje, de financiën en je moet goed nadenken over wat je graag wilt, bijvoorbeeld qua ontwerp en qua energiehuishouding. Het zijn veel beslissingen die genomen moeten worden in een toch wat ongewoon en spannend project." Marcel: "De grootste uitdaging was in het begin de binding met het project te voelen en mijn eigen plek te vinden. Ook de hoeveelheid beslissingen die genomen moeten worden en de tijdsdruk om verder te komen, vragen het nodige. En, het balanceren tussen het bezig zijn met ons eigen huisje en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het groepsproces." Wat weten jullie van Schimmert, en wat zou je willen weten?

Wendy: "Ik ben vroeger veel in Schimmert geweest omdat een vriendin van mij er woonde. Ook ons eerste hondje hebben we in Schimmert gehaald. Maar echt veel weten van het dorp doe ik niet. Ik kijk er wel erg naar uit om er te gaan wonen en het te ontdekken." Marcel: "Ik kende Schimmert eigenlijk niet, dus toen wij van de locatie hoorden zijn we naar de plek gegaan om te kijken en te voelen. We zijn gaan wandelen en de heuvelachtige, open weilanden om Schimmert heen voelden fijn. Onlangs ben ik de natuur om Schimmert heen verder gaan verkennen, ik kwam in het mystieke Ravensbos. Verder zou ik nog graag willen weten hoe het aanbod van mind & body praktijken rond Schimmert is: meditatie, dans, yoga, verdedigingsporten enz. De lokale cafétjes, restaurants, (biologische) winkels en verenigingen leer ik graag kennen."

Wat is voor jou de mooiste plek op deze aardbol?

Wendy: "Voor mij is dat zonder enige twijfel IJsland. Dat land heeft mij weggeblazen, de natuur is immens, niet in woorden te vatten." Marcel: "Het klinkt misschien spiritueel maar de mooiste plek op aarde is daar waar ik me op mijn plek voel, waar ik me helemaal thuis voel. Dat heb ik Australië ervaren, in Zuid-Amerika, Zweden, ook hier in Nederlandse en Duitse bossen."

Welk wereldprobleem zou je oplossen als je kon toveren?

Wendy: "Ik denk dat heel veel mensen veel dingen op zichzelf betrekken en het heel persoonlijk maken waardoor ruzie, onrust en oorlog ontstaan. Ik merk hoe meer ik bij mezelf blijf, en de ander accepteer precies zoals die is, hoe mooier en bevrijdender mijn leven wordt. Hoe zou het zijn als meer mensen dat zouden doen?". Marcel: "Als ik kon toveren zou ik de onbewustheid van de mensheid transformeren in bewustzijn. Bewustzijn van de mens over de verbinding met onszelf, met onze lichamen, met elkaar, met de natuur en met het leven zelf."

585 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page